Senzorske radionice i degustacije na 59. hrvatskom i 19. međunarodnom simpoziju agronoma
U okviru 59. hrvatskog i 19. međunarodnog simpozija agronoma, sudionici su u ponedjeljak 12. veljače 2024., imali priliku sudjelovati u senzorskim radionicama i degustacijama meda, vina, sira i suhomesnatih proizvoda. Voditelji radionica detaljno su prezentirali procese proizvodnje, regionalne varijacije i kulturni značaj izdvojenih proizvoda. Vođene degustacije omogućile su sudionicima upoznavanje i istraživanje specifičnosti senzorskih profila prezentiranih proizvoda, naglašavajući raznolikost nacionalne kulinarske tradicije. Simpozij je time poslužio kao platforma za promicanje razumijevanja i poštovanja bogate poljoprivredne baštine Hrvatske. Ovaj događaj dodatno je potvrdio važnost kontinuiranog istraživanja, očuvanja tradicionalnih tehnika proizvodnje te poticanja inovacija u sektoru agronomije. Time se osigurava održivo gospodarenje resursima i nastavlja rast poljoprivredne industrije u zemlji.