Radionica: Zelene tehnologije u poljoprivredi
59. hrvatski i 19. međunarodni Simpozij agronoma (SA2024)

Proizvodnja visokokvalitetne hrane u dovoljnim količinama za brzo rastuće svjetsko stanovništvo zahtijeva ogromne resurse koji imaju negativan utjecaj na okoliš. Stoga je važnije nego ikada usmjeriti se na tehnologije koje su ekološki održive. Ove takozvane "zelene tehnologije" primjenjuju naprednu tehnologiju u poljoprivrednoj proizvodnji kako bi se postigla održiva proizvodnja hrane i smanjio utjecaj na okoliš. Ova će radionica obuhvatiti područja digitalnih senzora, konzervacijske obrade tla, biotehnologije u proizvodnji hrane za životinje i vertikalne poljoprivrede.

Radionicu će u nedjelju, 11. veljače 2024., u poslijepodnevnim satima održati istaknuti istraživači u navedenim područjima.

Predavači

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.