Vinogradarstvo i vinarstvo

Bernard KOZINA, Mirela OSREČAK, Marko KAROGLAN, Gracijano PREKALJ, Eugenio SARTORI

Teran slatki - klon ili druga sorta u populaciji Terana u Istri

Teran Sweet - a clone or another variety in the Teran population in Istria

sa2011_a0801.pdf

Seçkin GARGIN

Determination of chlorophyll densities of some grape varieties

sa2011_a0802.pdf

Goran ZDUNIĆ, Silvio ŠIMON, Nenad MALENICA, Edi MALETIĆ, Ivan PEJIĆ

Razlike između 'Plavca malog crnog' i njegovog mutanta u boji kožice 'Plavca malog sivog' na osnovu morfoloških i tehnoloških svojstava

Differences between 'Plavac Mali Crni' and its mutant in the color of berry skin 'Plavac Mali Sivi' studied by morphological and technological traits

sa2011_a0803.pdf

Darko VONČINA, Snježana JURIĆ, Silvio ŠIMON, Bogdan CVJETKOVIĆ, Hrvoje FULGOSI, Ivan PEJIĆ

Detekcija i djelomična molekularna karakterizacija Grapevine rupestris stem pitting-associated virusa u Hrvatskoj

Detection and partial molecular characterization of Grapevine rupestris stem pitting-associated virus in Croatia

sa2011_a0804.pdf

Tomislav PLAVŠA, Toni BATEL, Đordano PERŠURIĆ

Utjecaj dokiseljavanja hidroksi-karboksilnim kiselinama na pH, boju i senzorna svojstva vina Malvazija istarska

Influence of acidification with hydroxy-carboxilic acids on pH, colour and organoleptical characteristics of Malvazija istarska wines

sa2011_a0805.pdf

Tomislav PLAVŠA, Ingrid PALMAN, Mario STAVER, Đordano PERŠURIĆ

Utjecaj tipa bentonita i tvrdoće vode na proteinsku stabilnost i senzorna svojstva vina Malvazija istarska

Influence of bentonite type and water hardness on protein stability and organoleptical characteristics of Malvazija istarska wine

sa2011_a0806.pdf

Zvjezdana MARKOVIĆ, , , Philippe CHATELET, , Jasminka KAROGLAN KONTIĆ, Florent ENGELMANN,

Optimiziranje krioprezervacijskih uvjeta za vinovu lozu (Vitis vinifera L.)

Towards optimizing cryopreservation procedures for grapevine (Vitis vinifera L.)

sa2011_a0807.pdf

Violeta DIMOVSKA, Klime BELESKI, Krum BOSKOV

The productive characteristics on Black Magic table grape variety, growing in the Tikves vineyard, Republic of Macedonia

sa2011_a0808.pdf

Živko DAVCEV, Riste KUKUTANOV, Ile CANEV

Introduction of newly-constructed machines for integral use in grapes and fruit production

sa2011_a0809.pdf

Marijan BUBOLA, Đordano PERŠURIĆ, Vili SMOLICA

Utjecaj djelomične defolijacije na proizvodne i kvalitativne karakteristike Malvazije istarske

Productive and quality characteristics of cv. Istrian Malvasia as affected by partial defoliation

sa2011_a0810.pdf

Karin KOVAČEVIĆ GANIĆ, Leo GRACIN, Natka ĆURKO, Draženka KOMES, Mirna MALINARIĆ

Biogeni amini u vinu: utjecaj enoloških postupaka

Biogenic amines in wines: influence of oenological practices

sa2011_a0811.pdf

Ana JEROMEL, Karin KOVAČEVIĆ GANIĆ, Stanka HERJAVEC, Marin MIHALJEVIĆ, Ana Marija JAGATIĆ KORENIKA, Ivana RENDULIĆ, Marijana ČOLIĆ

Koncentracija biogenih amina u vinima Pinota crnog iz Hrvatske

Concentration of biogenic amines in Pinot noir wines from Croatia

sa2011_a0812.pdf

Goran ZDUNIĆ, Irena BUDIĆ-LETO, Iva TOMIĆ-POTREBUJEŠ

Prva istraživanja tehnoloških karakteristika'Plavca malog sivog' i usporedba sa 'Pošipom' i 'Grkom' u uvjetima srednje Dalmacije

Primary study of technological characteristics of the 'Plavac Mali Sivi' and its comparison with 'Pošip' and 'Grk' in the Central Dalmatia

sa2011_a0813.pdf

Darko PREINER, Jasminka KAROGLAN KONTIĆ, Zvjezdana MARKOVIĆ, Silvio ŠIMON, Edi MALETIĆ

Ampelografska varijabilnost hrvatskih autohtonih sorata vinove loze (V. vinifera L.)

Ampelographic variability of croatian autochthonous grapevine (Vitis vinifera L.) cultivars

sa2011_a0814.pdf

Tihomir PRUSINA, Stanka HERJAVEC, Ana JEROMEL, Luna MASLOV

Utjecaj duljine maceracije na antocijanski profil i senzorna svojstva vina Blatina

Influence of different maceration times on the anthocyanin composition and sensory properties of Blatina wines

sa2011_a0815.pdf

46. hrvatski i 6. međunarodni simpozij agronoma
14 - 18 veljače 2011 . Grand hotel Adriatic . Opatija . Hrvatska
Zbornik sažetaka | Zbornik radova
Izdavač: Sveučilište u Zagrebu, Agronomski fakultet
Svetošimunska cesta 25, HR-10000 Zagreb, Hrvatska
Glavni urednik: Milan Pospišil
ISBN 978-953-6135-75-2
E-mail: sa@agr.hr | Home page: http://sa.agr.hr